Arnhem,
03
mei
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

Betere prestaties, minder downforce - focus op veiligheid

DTM trapt seizoen 2017 af met DEKRA

  • Veranderingen technische reglement komend DTM-seizoen
  • Als technisch partner voert DEKRA al sinds 1989 inspecties uit
  • 18-20 augustus in Zandvoort, Nederland

Op 5 mei vindt in Hockenheim, Duitsland de opening van het DTM-seizoen 2017 plaats. Van 18 tot 20 augustus staat Zandvoort in Nederland op de agenda. Als technische partner van de DTM gaat DEKRA na of alle voertuigen voldoen aan de nieuwe eisen uit het technische reglement. Onder de vlag van de DMSB (Duitse Bond voor Motorsport) voeren DEKRA's engineers tijdens de DTM races alle technische inspecties uit.

Een aantal veranderingen aan het reglement staan garant voor nog spannendere races; de rijvaardigheden van de coureurs worden tot het uiterste getest. Dit komt onder andere door krachtigere motoren en aanpassingen aan de aerodynamica van de wagens, waardoor minder downforce ontstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast gebruikt de DTM steeds meer standaard componenten in de voertuigen, waaronder een volledig standaard chassis. Ook de standaard DTM-wielen zijn nieuw: alle 18 auto's hebben nu niet alleen dezelfde banden, maar ook dezelfde velgen. DEKRA's experts werken continu aan het verbeteren van het veiligheidsconcept van de races door o.a. simulatiecrashes uit te voeren.

"DEKRA werkt al meer dan 90 jaar aan veiligheid. Ook bij de DTM speelt veiligheid een uiterst belangrijke rol", vertelt Wolfgang Dammert, Motorsport Coördinator bij DEKRA. "Ons DTM team verheugt zich op het nieuwe seizoen, met spannende races in het vooruitzicht, maar vooral een veilige omgeving voor bestuurders, teams en publiek."