Arnhem,
15
mei
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

DEKRA bouwt verder aan digitalisering wereldwijd netwerk

  • Bestendige uitbreiding dienstenportfolio in Azië en Europa
  • Omzet neemt in 2016 toe met 6,7% naar 2,9 miljard euro
  • Aantal medewerkers neemt toe met 2.700 naar meer dan 39.000

Voor het dertiende jaar op rij noteert internationale expertorganisatie DEKRA groei in omzet, winst en het aantal werknemers. Dankzij de grote vraag naar diensten op het gebied van veiligheid, door onder andere groeiende digitalisering, wist DEKRA zijn omzet in 2016 te verhogen met 6,7% naar 2,9 miljard euro. Ook voor 2017 staat DEKRA sterk gepositioneerd. Daarmee timmert de organisatie hard aan de weg om de wereldwijde partner voor een veilige wereld te worden.

De digitalisering van mobiliteit, de werkomgeving en het leven thuis brengt wereldwijd nieuwe risico's met zich mee. DEKRA's visie om in 2025 de wereldwijde partner voor een veilige wereld te zijn op de weg, thuis en op het werk is daarmee relevanter dan ooit. "Veilige mobiliteit is een uiterst belangrijke zaak: met de opkomst van, bijvoorbeeld, zelfrijdende auto's, kunnen we een belangrijke rol vervullen voor het waarborgen van de veiligheid," zegt Stefan Kölbl, CEO van DEKRA. "Ook de veiligheid op het werk verandert met de komst van robots en geautomatiseerde processen. En ook thuis speelt connectiviteit een steeds grotere rol."

DEKRA komt de groei aan diensten op het gebied van veiligheid voor connectiviteit tegemoet door het integreren van strategische overnames en door organische groei. De expertorganisatie biedt nu onder het merk DEKRA zijn state-of-the-art diensten rondom het testen en certificeren van mobiele communicatie en draadloze technologieën aan. "Op het moment zijn we al één van de vijf belangrijkste spelers ter wereld op het gebied van connectiviteit," zegt Stefan Kölbl. "We ondersteunen fabrikanten met een geïntegreerd pakket aan diensten in elke fase van de productontwikkeling." Om tegemoet te komen aan technologische ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit in de autoindustrie breidt DEKRA zijn netwerk van testlabs voor het "Internet of Vehicles" (IoV) gestaag uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Automotive
DEKRA Automotive droeg met een omzetstijging van 5,8% naar 1,5 miljard euro significant bij aan het succes van DEKRA in 2016. Met het oog op de digitalisering had DEKRA "Road Safety 4.0" hoog in het vaandel staan. "Met de snelle ontwikkelingen rondom elektronische systemen en autonoom rijden kunnen voertuiginspecties niet achterblijven," voegt Stefan Kölbl toe. DEKRA pleit ervoor fabrikanten toegang te geven tot voertuiginformatie die betrekking heeft op veiligheid.

Product Testing & Certification
DEKRA's leiderspositie in de digitale wereld kenmerkte zich in 2016 door een aantal nieuwe accreditaties voor de unit Product Testing & Certification. Het bedrijf biedt nu diensten aan voor het testen van de mobiele standaard LTE-U namens de Wi-Fi Alliance. Hierdoor kunnen Wi-Fi en LTE-U gelijktijdig gebruikt worden zonder interferentie te veroorzaken. In Noord-Amerika werd DEKRA's laboratorium als eerste geaccrediteerd door de LoRa Alliance en benoemd tot telecommunications certification body. Om zijn internationale dekking voor de energiemarkt verder uit te breiden, kocht DEKRA recentelijk kortsluit- en hoogspanningslab VEIKI-VNL aan, een grootschalig laboratorium in Boedapest met klanten in meer dan 40 landen.

Material Testing & Inspection
DEKRA's Material Testing & Inspection unit profiteerde van zijn brede expertise en aanbod in o.a. niet-destructieve testen en inspecties met behulp van robots. De unit haalde verschillende grote opdrachten binnen in de energiesector in onder andere Zweden, Zwitserland en Zuid-Afrika. In China breidde de unit uit met visuele inspecties van kerncentrales.

Business Assurance en Insight
In 2016 betraden DEKRA Business Assurance en DEKRA Insight nieuwe markten. Na de strategische overname van AQS Management Systems Inc., Minnesota werd DEKRA in de Verenigde Staten marktleider voor auditortrainingen en experts in kwaliteitsmanagement.

Personnel
DEKRA Personnel wist zijn omzet in 2016 sterk te vergroten. In Duitsland was DEKRA één van de grootste aanbieders van particuliere trainingen met meer dan 170.000 deelnemers in het afgelopen jaar. In de groeimarkt voor online trainingen breidt DEKRA zijn aanbod sterk uit.

Vooruitzichten 2017
Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf overschrijdt DEKRA in 2017 mogelijk de 40.000 werknemers. Na meer dan 13 jaar aan groei zal DEKRA ook in 2017 zijn groeiambities waar kunnen maken. Stefan Kölbl: "Ook in de toekomst staan we voor veiligheid in een steeds meer digitale wereld. Onze expertise als wereldwijde marktleider in voertuiginspecties en kennis op het gebied van connectiviteit en telecommunicatie sluiten naadloos op elkaar aan. Deze expertise brengen we in de praktijk met twee grote test areas voor autonoom rijden in Klettwitz bij Dresden in Duitsland en voor connected mobility in Málaga, Spanje. In de komende jaren nemen we een voortrekkersrol bij het ontwikkelen en implementeren van de benodigde teststandaarden."