Arnhem,
07
februari
2017
|
09:52
Europe/Amsterdam

DEKRA breidt testmogelijkheden uit met Bluetooth 5

AT4 wireless, sinds 2015 onderdeel van DEKRA, breidt met de toevoeging van Bluetooth 5 aan zijn scope de testmogelijkheden in de Bluetooth Qualification Testing Facilities (BQTF's) verder uit.

Op 6 december 2016 stelde stuurgroep Bluetooth SIG de Bluetooth 5 specificaties vast. Met de introductie van Bluetooth 5 blijft de technologie in ontwikkeling om te voldoen aan de nog altijd groeiende vraag naar een wereldwijde draadloze standaard voor simpele, veilige connectiviteit. Met een 4 keer groter bereik, 2 keer meer snelheid en een 8 keer grotere capaciteit om data te verzenden, focussen de nieuwe specificaties van Bluetooth 5 voornamelijk op het vergroten van de functionaliteit voor de groeiende markt van het Internet of Things.

DEKRA's dochter AT4 wireless is klaar om aan de slag te gaan met de kwalificatie van producten die voorzien zijn van Bluetooth 5. Voor het testen van Bluetooth 5 ontwikkelde AT4 wireless het TACS4 BEST test systeem. Dit systeem is door Bluetooth SIG erkend en gevalideerd voor RF (basic rate en EDR), RF-PHY (Bluetooth low energy) en BB (baseband), waarmee alle huidige versies van Bluetooth technologie (tot versie 4.2) afgedekt zijn.

DEKRA biedt met het platform niet alleen kwalificatietesten, maar ook 'debugging' testen die aangepast kunnen worden aan de vereisten van de fabrikant. Met de laatste toevoeging aan het spectrum biedt DEKRA een volledig aanbod van alle diensten en versies voor de technologie (BQE, BQTF, richtlijnen, internationale typegoedkeuring, etc.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Door het toevoegen van testmogelijkheden voor Bluetooth 5 breiden we onze testcapaciteit voor Bluetooth verder uit in Europa en Azië. Met de nieuwe state-of-the-art testsystemen en de toewijding van onze medewerkers bieden we onze klanten service van topkwaliteit en een korte time-to-market", aldus Jose de la Plaza, Corporate Laboratory Director, AT4 wireless, onderdeel van DEKRA.

DEKRA zet zich elke dag in om de wereldwijde partner voor een veilige wereld te zijn, op de weg, thuis en op het werk. Het veiligstellen van connectiviteit wordt steeds belangrijker en DEKRA heeft als kennis- en expertiseorganisatie het doel koploper te zijn op het gebied van software updates.