Arnhem,
04
mei
2017
|
13:15
Europe/Amsterdam

DEKRA geaccrediteerd voor KNX smart home testen

Nieuwe kwaliteitspartner voor fabrikanten van smart home devices

DEKRA's testlaboratorium in Nederland is door de KNX Association geaccrediteerd voor het testen van apparaten die compatibel zijn met het KNX ecosysteem. KNX is wereldwijd de meest geadopteerde standaard voor interoperabiliteit van smart home en building automation producten en componenten en staat voor energie-efficiëntie, veiligheid en comfort.

Draadloos verbonden producten moeten niet alleen correct functioneren, maar ook onderling continu informatie uitwisselen. Daarvoor moeten ze, zogezegd, dezelfde taal spreken. KNX wordt daarvoor gezien als het gangbare ecosysteem. DEKRA is voor het testen en certificeren van smart home producten geaccrediteerd voor KNX en zorgt ervoor dat verschillende producten probleemloos met elkaar samenwerken en communiceren. De focus ligt daarbij op het garanderen van interoperabiliteit en veiligheid.

Met een KNX certificering van DEKRA tonen fabrikanten aan dat hun producten voldoen aan de interoperabiliteits- en veiligheidseisen, ondersteund door een onafhankelijke, derde partij. Met KNX kunnen architecten, ontwerpers, opdrachtgevers, gebouweigenaren en gebruikers door risicovermijding en het verlagen van installatie- en onderhoudskosten efficiënter en effectiever werken. Daarnaast neemt de standaard verschillende eisen voor elektrische en functionele veiligheid, elektromagnetische compatibiliteit en betrouwbaarheid- en omgevingstesten mee.

Wereldwijd producten exporteren met KNX

De KNX standaard wordt wereldwijd gebruikt in 158 landen en is goedgekeurd als Internationale (ISO/IEC 14543-3-1 t/m 7), Europese (CENELEC EN 50090 en CEN EN 13321-1 en -2) en Chinese standaard (GB/T 20965). Het verkrijgen van een KNX certificering is om die reden een belangrijke stap in het exporteren van producten naar deze markten. Op het moment zijn er al meer dan 7.000 KNX certificaten uitgegeven voor meer dan 400 bedrijven.

DEKRA IoT lab netwerk

DEKRA test en certificeert smart devices van fabrikanten wereldwijd. Als onderdeel van DEKRA's IoT lab netwerk biedt het laboratorium in Arnhem, naast testen voor KNX, 'robustness' testen en certificeringen voor o.a. CE, CB, EMC, GS, MET, INMETRO en GCC.

Met de KNX accreditatie stelt DEKRA zijn positie in de Internet of Things markt veilig. Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA in Nederland: "We kunnen fabrikanten van smart home devices nu nog beter ondersteunen en ervoor zorgen dat de producten die ze op de wereldwijde markt brengen voldoen aan de laatste interoperabiliteits- en veiligheidseisen. Door technologische ontwikkelingen neemt de vraag naar dit soort diensten nog altijd toe. Als DEKRA staan we vooraan bij innovatie".