Arnhem,
20
juni
2017
|
11:57
Europe/Amsterdam

DEKRA geaccrediteerd voor NEN 7510 informatiebeveiliging in de zorg

Internationale expertorganisatie DEKRA is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd voor NEN 7510, de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg.

NEN 7510, gebaseerd op ISO/IEC 27001, biedt een handvat voor het inrichten van adequate informatiebeheersystemen van zorgorganisaties en IT-bedrijven. De norm geeft richting aan het menselijk handelen voor het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntengegevens.

Het NEN 7510 certificaat van DEKRA bewijst dat een organisatie veilig en verantwoord met (patiënt)gegevens omgaat. Nic Hendriks, Managing Director Business Assurance Nederland bij DEKRA: "Patiëntgegevens worden vaker in de cloud opgeslagen en ze bevatten steeds meer persoonlijke informatie. De roep om aantoonbaar te maken dat zorgorganisaties hun informatiebeveiliging op orde hebben, neemt daarom nog altijd toe, vanuit zowel de overheid als de maatschappij."

DEKRA fungeert als integrale dienstverlener en certificeert organisaties o.a. volgens NEN 7510. Voor meer informatie en om in contact te komen met de experts van DEKRA, bezoek de website: http://www.dekra-certification.nl/nl/nen7510.

Afbeelding: Verschillende instellingen ontvangen van DEKRA het NEN 7510 certificaat onder accreditatie.