Arnhem,
04
oktober
2017
|
08:46
Europe/Amsterdam

DEKRA ISO 17020 geaccrediteerd hoogspanningsproducten en erkend energiebedrijven Midden-Oosten

Internationale expertorganisatie DEKRA is onlangs geaccrediteerd als onafhankelijke inspectie-instelling voor hoogspanningsproducten volgens ISO 17020 door de Raad voor Accreditatie (RvA), lid van ILAC. Daarnaast hebben o.a. de Abu Dhabi Water & Electricity Authority (ADWEA) en National Grid in Saudi-Arabië DEKRA erkend als onafhankelijke inspectie-instelling voor elektrische producten en componenten op hoogspanning.

Fabrikanten van elektrische producten en componenten die exporteren naar het Midden-Oosten kunnen nu bij DEKRA terecht voor inspecties volgens IEC standaarden en volgens end user specificaties. Onlangs erkenden ook twee grote energiebedrijven uit het Midden-Oosten, ADWEA in Abu Dhabi en National Grid in Saudi-Arabië, DEKRA als onafhankelijke inspectie-instelling. De ISO 17020 accreditatie onderstreept DEKRA's bekwaamheid als inspectie-instelling en de onafhankelijkheid en consistentie van zijn inspectieactiviteiten.

Met de erkenning van ADWEA en National Grid neemt het aantal energiebedrijven dat in Europa, het Midden-Oosten en Azië op DEKRA vertrouwt voor testen en certificeringen gestaag toe. Zowel de accreditatie als de erkenningen dragen wereldwijd bij aan het versterken van DEKRA's positie in het testen en certificeren van hoogspanningsproducten.

Testen schakel- en verdeelapparatuur
In 2016 werd DEKRA's testlaboratorium in Dubai, gefocust op het testen van schakelapparatuur en kabels, geaccrediteerd volgens ISO 17025. Eerder in 2017 nam DEKRA kortsluit- en hoogspanningslab VEIKI-VNL over, gevestigd in Boedapest, Hongarije en lid van de Short-Circuit Testing Liaison (STL). Het bedrijf bedient zowel hoogwaardige internationale fabrikanten van elektrische componenten en apparatuur als energiebedrijven en –leveranciers in meer dan 40 landen wereldwijd.