Arnhem,
04
april
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

DEKRA koopt kortsluit- en hoogspanningslab VEIKI-VNL aan

Aankoop versterkt dienstenportfolio testen voor energiemarkt

  • Versterking van positie in producttesten en – certificeringen
  • Grootschalig laboratorium met klanten in meer dan 40 landen
  • Lid van de Short-Circuit Testing Liaison (STL)

Internationale expertorganisatie DEKRA neemt Hongaarse Electric Large Laboratories VEIKI-VNL Kft. in Boedapest over. DEKRA breidt daarmee zijn dienstenportfolio voor testen en certificeringen voor de energiemarkt sterk uit. VEIKI-VNL heeft zich gespecialiseerd in het testen en certificeren van elektrische componenten en apparatuur.

VEIKI-VNL heeft rond de 60 medewerkers en is lid van de Short-Circuit Testing Liaison (STL), de internationaal erkende "umbrella" voor kortsluitlaboratoria. VEIKI-VNL biedt een breed pakket aan diensten aan in zijn laboratoria in Boedapest, waaronder kortsluittesten, hoogspanningstesten, temperatuurtesten, en mechanische en verouderingstesten. Het bedrijf bedient zowel hoogwaardige internationale fabrikanten van elektrische componenten en apparatuur als energiebedrijven en –leveranciers in meer dan 40 landen wereldwijd.

"DEKRA en VEIKI-VNL vullen elkaars serviceportfolio's bijzonder goed aan", zegt Ivo Rauh, lid van de raad van bestuur bij DEKRA SE en hoofd van DEKRA's industriële tak. "Voor VEIKI-VNL biedt de overname door DEKRA interessante mogelijkheden om de huidige werkzaamheden verder uit te breiden met behulp van DEKRA's wereldwijde netwerk aan kantoren en laboratoria. DEKRA wordt de wereldwijde partner voor een veilige wereld."

Naast Product Testing & Certification zal de expertise en kennis van VEIKI-VNL verschillende andere onderdelen van DEKRA ondersteunen, zoals Material Testing & Inspection en Business Assurance. Over de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich al sterk gepositioneerd in de energiemarkt en de markt voor hernieuwbare energie.

“Voor ons past de acquisitie van VEIKI-VNL binnen onze strategie om onze expertise in de industriële energiesector te vergroten. Zo waarborgen we de veiligheid en naleving van de normen voor fabrikanten van elektrische componenten en apparatuur, energiebedrijven en –leveranciers en netwerkbeheerders", vertelt Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA Product Testing & Certification. "Onze internationale klanten bieden we diensten aan die variëren van gebruikelijke testen tot een keur aan nieuwe, innovatieve toepassingen. De vraag naar dit soort diensten neemt nog altijd toe door technologische ontwikkelingen, zoals duurzame, gedistribueerde energieopwekking, smart en micro grids, energieopslag en oplaadinfrastructuur. De energiemarkt is wereldwijd in transitie."