Arnhem,
18
oktober
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

DEKRA lid van Sigfox Partner Netwerk als geselecteerd testhuis

Internationale expertorganisatie DEKRA is door Sigfox, een toonaangevende organisatie op het gebied van connectiviteit en IoT, geselecteerd om communicatieapparatuur te testen en certificeren volgens het Sigfox Ready™ certificatieprogramma.

Na een constructieve samenwerking met Sigfox neemt DEKRA na twee jaar de volgende stap. DEKRA wordt lid van het Sigfox Partner Network als erkend testlaboratorium voor Sigfox Ready™.

Sigfox' wereldwijde LPWA (low power wide area) netwerk verbindt miljoenen apparaten met het internet en adresseert de drie aspecten die grootschalige acceptatie van IoT nu nog in de weg staan: kosten, energieverbruik en schaalbaarheid. Als Sigfox testlab kan DEKRA producten testen en certificeren volgens Sigfox Ready™. Daarmee worden de prestaties van IoT apparatuur gewaarborgd terwijl de kwaliteit van dienstverlening op het netwerk van Sigfox optimaal blijft door overeenstemming met de nieuwste specificaties.

"In slechts een paar jaar tijd heeft Sigfox een leidende positie genomen in het verbinden van apparaten aan het internet. Dankzij hun technologische kennis levert dit meer kostenbesparingen op en minder complexiteit. Als onderdeel van onze strategie op het gebied van connectiviteit zorgen we ervoor dat ons wereldwijde netwerk van labs overweg kan met alle belangrijke IoT technologieën", zegt Fernando Hardasmal, Global Director Market & Sales van DEKRA Product Testing & Certification.

Als nieuw lid van het Sigfox Partner Netwerk zorgt DEKRA ervoor dat IoT devices in overeenstemming zijn met de laatste eisen op het gebied van interoperabiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid voor markten over de hele wereld.