Arnhem,
02
augustus
2017
|
09:11
Europe/Amsterdam

DEKRA neemt Portugese testorganisatie MasterTest over

Nummer één in voertuiginspecties breidt marktpositie in Portugal uit

  • Elf nieuwe keuringsstations toegevoegd
  • Uitgebreid en landelijk dekkend netwerk
  • DEKRA test sinds 2016 voertuigen in Portugal

DEKRA, in Nederland in breed verband actief op het gebied van testen, inspecteren en certificeren, ook van voertuigen, breidt zijn marktpositie in Portugal uit. De wereldwijde nummer één in voertuiginspecties heeft de Portugese testorganisatie MasterTest overgenomen en daarmee ook het landelijk dekkende netwerk van elf keuringsstations. DEKRA opereert sinds 2016 in Portugal met drie eigen keuringsstations. Voor het eind van het jaar opent DEKRA er nog drie.

Bij MasterTest werken circa 110 mensen. In 2016 had het bedrijf een omzet van meer dan 9 miljoen euro. Als de op drie na grootste testorganisatie van Portugal voert MasterTest jaarlijks ruim 300.000 voertuiginspecties uit. Met een totaal van 26 miljoen voertuiginspecties is DEKRA wereldwijd de marktleider.

"Met het betreden van de Portugese markt in 2016 hebben we ons tot doel gesteld binnen vier jaar op te klimmen tot de top 3 van testorganisaties voor voertuiginspecties in Portugal. De acquisitie van MasterTest brengt ons een grote stap dichterbij dit doel", zegt Clemens Klinke, lid van de Raad van Bestuur van DEKRA en hoofd van de business unit Automotive.

In 2014 werd de Portugese markt opengesteld voor nieuwe licenties en testorganisaties voor periodieke keuringen. DEKRA is al meer dan 25 jaar actief in Portugal met o.a. diensten in de markt voor tweedehands auto's.