Arnhem,
12
januari
2017
|
14:15
Europe/Amsterdam

DEKRA opent nieuw laboratorium in Hsinchu, Taiwan

State-of-the-art testfactiliteit volledig ingericht op 'Internet of Vehicles'

  • Focus op testen voor connectiviteit en EMC (elektromagnetische compatibiliteit) voor de auto-industrie
  • Uitgerust met ultramoderne faciliteiten
  • Het zesde nieuwe laboratorium in slechts 6 maanden

Internationale expertorganisatie DEKRA breidt zijn testactiviteiten verder uit in Oost-Azië en opent een nieuw laboratorium voor het testen van automotive gerelateerde producten in Hsinchu, Taiwan. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende vraag naar het testen en certificeren van technologische innovaties op het gebied van het 'Internet of Vehicles' en e-mobility.

Mede door de opkomst van het 'Internet of Vehicles' is onze wereld de afgelopen jaren steeds meer online en verbonden geworden. Maar er zijn ook zorgen over toegenomen connectiviteit en interoperabiliteit. DEKRA springt op deze ontwikkelingen in door zijn serviceportfolio uit te breiden met nieuwe testfaciliteiten. Dit in aanvulling op het al bestaande wereldwijde netwerk. Hsinchu IoV Laboratory, het zesde 'state of the art' laboratorium van DEKRA in Oost-Azië dat DEKRA in een half jaar opent, biedt een geïntegreerd servicepakket voor de automotive waardeketen. Dit laboratorium heeft een belangrijke rol in het versterken van DEKRA's toonaangevende positie in de automotive markt in Oost-Azië.

 

 

 

 

 

 

 

Een belangrijk deel van DEKRA's strategie is om zijn aanwezigheid in Oost-Azië, als innovatiehub en groeimarkt, verder te vergroten. Hsinchu IoV Laboratory is een substantieel onderdeel van de investeringen die DEKRA doet om testfaciliteiten in te richten die onder één dak op technologie gebaseerde oplossingen bieden voor de dynamische automotive markt.

Hieronder vallen onder meer:

  • Connectiviteit en interoperabiliteit
  • Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en radiofrequentie (RF)
  • Veiligheidstesten en certificeringen
  • Chemische en materiaaltesten
  • Performance en betrouwbaarheidstesten en failure analyse
  • Energie-efficiëntie
  • Toegang tot wereldwijde markten

"Het 'Internet of Vehicles' is een markttrend die het potentieel heeft de toekomst van de auto-industrie volledig te bepalen. Als 's werelds grootste tester en certificeerder voor de automotive sector en met meer dan 90 jaar ervaring als expertorganisatie, willen we een belangrijke rol spelen in het waarborgen van de performance en veiligheid van deze nieuwe, zich nog ontwikkelende technologie", vertelt Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA in Nederland en tevens wereldwijd verantwoordelijk voor de business unit Product Testing & Certification.

"Het 'Internet of Things' maakt onze wereld steeds meer online en 'connected'. Door ons serviceportfolio uit te breiden en te verstevigen in dynamische, groeiende markten, helpen we klanten te voldoen aan de groeiende vraag naar veilige producten."