Arnhem,
16
maart
2017
|
12:42
Europe/Amsterdam

DEKRA Shanghai en Guangzhou goedgekeurd als ENEC testlabs

Fabrikanten in China exporteren sneller naar Europa

De testlaboratoria van DEKRA in Shanghai en Guangzhou zijn goedgekeurd voor ENEC certificering van LITE producten. ENEC is een onafhankelijk Europees keurmerk voor elektrische producten dat overeenstemming met de geldende Europese veiligheidseisen aantoont. Het schema is een aanvulling op de CE markering. DEKRA is één van de eerste certificeringsinstanties die mag certificeren voor ENEC in zijn Chinese testlabs.

Het ENEC keurmerk toont overeenstemming met de geldende Europese standaarden (EN) aan. Nu DEKRA de ENEC beoordeling in Shanghai en Guangzhou met succes behaald heeft, kan er op meerdere locaties in China getest en gecertificeerd worden voor ENEC. Met een ENEC keurmerk kunnen fabrikanten in China producten of componenten makkelijker en sneller exporteren naar de Europese Unie. Daarbij kunnen fabrikanten in China nu ook lokaal testen en certificeren zonder dat ze hun producten daarvoor naar Europa hoeven te verschepen.

Met een ENEC keurmerk krijgt een fabrikant niet alleen toegang tot verschillende markten in de Europese Unie, maar ook in de Europese vrijhandelszone (EFTA, waaronder Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en ook steeds meer in Oost-Europa. Het keurmerk geeft fabrikanten de zekerheid dat een onafhankelijk testhuis verifieert dat producten voldoen aan de relevante standaarden. Een ENEC certificering is relevant voor fabrikanten van LITE producten en componenten, waaronder verlichtingscomponenten, armaturen, lampen en LED verlichting, drivers en regeleenheden.

DEKRA labs Shanghai en Guangzhou
De labs van DEKRA in Shanghai en Guangzhou bieden klanten een integrale dienstverlening voor gelokaliseerde testen en certificeringen. Naast ENEC certificeringen testen en certificeren de labs in Shanghai en Guangzhou ook voor CE, CB, EMC, GS, MET en andere keurmerken om wereldwijd te exporteren. Het lab in Shanghai is ook goedgekeurd voor ENEC+ certificeringen, het keurmerk dat in aanvulling op ENEC ook prestaties verifieert.