Arnhem,
24
mei
2016
|
12:26
Europe/Amsterdam

DEKRA test en certificeert nu ook windturbines

DEKRA EXAM, een onderdeel van het internationale test- en certificeringsbedrijf DEKRA, is door de Duitse accreditatie-organisatie DAkkS toegelaten voor certificeringen conform IEC 61400. De specialisten van DEKRA kunnen vanaf nu dus ook typegoedkeuringen voor complete windmolens verzorgen. DEKRA had al jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het testen en keuren van onderdelen van windmolens volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG.

De IEC 61400 heeft betrekking op het ontwerp van de meeste onderdelen van de windturbines, zodat de turbine gedurende de geplande levensduur zonder problemen kan werken. De standaard heeft betrekking op de omgevingsfactoren op de locatie van de bouw tot en met het testen van de turbine, de assemblage van de molen en het functioneren. Omdat windmolens kapitaalintensieve installaties zijn, zijn tests en technische informatie afkomstig van onafhankelijke instanties vaak noodzakelijk om windmolens te kunnen financieren en te bouwen.

Bij de typegoedkeuring van windmolens gaat het overigens niet alleen om een veilig, betrouwbaar en ononderbroken gebruik van windenergie-installaties, maar ook om de veiligheid en gezondheid van operators en onderhoudspersoneel.

Het dienstenaanbod van DEKRA voor windenergie-installaties omvat typegoedkeuringen en de certificering van componenten conform IEC 61400-22, de toepassing van de serie richtlijnen binnen IEC 61400 en andere, technische keuringen. De deskundigen beoordelen de constructie, de bouw en voeren de typegoedkeuring uit. Behalve de veiligheid van de gebruikte componenten en systemen kan DEKRA EXAM ook de functionele veiligheid en technische brandveiligheid van windmolens beoordelen. DEKRA EXAM is gevestigd in Bochum - vlakbij de Nederlandse grens - en biedt zijn diensten in samenwerking met de DEKRA-vestiging in Arnhem ook in Nederland aan.

Zie www.dekra-exam.eu voor meer informatie.

Boilerplate

Over DEKRA
Sinds 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. Uit de in 1925 in Berlijn opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is een wereldwijd toonaangevend expertisebedrijf ontstaan. DEKRA SE, een honderd procent dochteronderneming van DEKRA e.V., stuurt de operationele bedrijfsvoering van het concern aan. In boekjaar 2015 heeft DEKRA een omzet van 2,7 miljard gerealiseerd. Er werken bij het bedrijf ongeveer 37.000 medewerkers in meer van vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke dienstverlening houden ze zich bezig met veiligheid in het verkeer, op de werkplek en thuis. Het portfolio varieert van voertuiginspecties en -keuringen, via schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, testen en certificering van producten en systemen tot en met opleidingen en tijdelijk werk. De ambitie tot het 100-jarige bestaan luidt: DEKRA wordt dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.