Arnhem,
23
november
2016
|
13:00
Europe/Amsterdam

DEKRA test en certificeert ’s werelds grootste Laser Coating Removal robot voor LR Systems

Robot verwijdert verf van alle formaten commerciële en militaire vliegtuigen met 20kW laser

Internationale expertorganisatie DEKRA gaat voor LR Systems BV ’s werelds grootste Laser Coating Removal robot testen en certificeren. De robot, ontwikkeld door LR Systems, is uitgerust met een 20kW laser voor het uiterst nauwkeurig verwijderen van de verf van alle formaten commerciële en militaire vliegtuigen. De robot zorgt voor een sneller en schoner verwijderingsproces dan conventionele methoden en draagt bij aan een significante verlaging van de 'ground time' van het vliegtuig. Paul van IJsselstein, CEO LR Systems B.V.: “Ik ben verheugd te melden dat DEKRA ons wereldwijde LCR team zal ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat de ontwikkeling en roll-out van het eerste systeem baat zal hebben bij de specifieke knowhow en expertise van DEKRA. Met de expertise van DEKRA kunnen we onze wereldwijde robotica oplossingen voor de onderhoudsindustrie nog verder verbeteren.”

DEKRA wordt verantwoordelijk voor het volledige test- en certificeerproces, van de evaluatie van het veiligheidsconcept, het testen van de componenten en de Factory Acceptance Testing op locatie tot en met het installeren van de eerste LCR Robot. Bert Zoetbrood, wereldwijd verantwoordelijk voor de divisie Product Testing & Certification en CEO van DEKRA in Nederland: “Naast onze toewijding voor veiligheid intensiveren we onze focus op innovatieve en hightech segmenten met diensten als EMC (Electro Magnetic Compatibility), cybersecurity, functional safety testing, elektrische veiligheid en toegang tot internationale markten. Onze betrokkenheid in het ondersteunen van LR Systems in de ontwikkel- en implementatiefasen van de LCR Robot sluit naadloos aan bij onze ambities. Zo bieden we wereldwijd geïntegreerde diensten aan voor innovatieve producten in elke stap van het ontwikkelproces tot het nieuwe product op de markt komt.”

Boilerplate

Noot voor de pers: Voor meer informatie over LR Systems, neem contact op met Eveline Kratz, eveline.kratz@lcrsystem.com, +31 (0)6 11 00 3432. Voor meer informatie over DEKRA kunt u contact opnemen met Stan Hendriks, stan.hendriks@dekra.com, +31 (0)88 9683323. Meer informatie over DEKRA vindt u op www.dekra-certification.com.

Over LR Systems
LR Systems levert LCR Systemen ten dienste van de luchtvaartsector, maar ook de maritieme sector, olie en gas, en de transportsector. LR Systems ontwikkelt grootschalige robotica oplossingen voor het onderhoud van commerciële en militaire vliegtuigen en helikopters. De Laser Coating Removal robot (LCR) is een state-of-the-art, duurzame, high performance oplossing voor het verwijderen van verf. LR Systems heeft als eerste ter wereld een duurzame oplossing ontwikkeld die erop gericht is autonome oplossingen te bieden voor de gehele onderhoudsketen van kapitaalgoederen. Het bedrijf is gericht op verduurzaming en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Daarnaast richt LR Systems zich op het vergroten van de werkgelegenheid door het stimuleren van lokale vaardighedenontwikkeling, verbeterde winstgevendheid en het concurrentievermogen van de industrie.

Over DEKRA
Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. In 2015 heeft DEKRA een omzet van 2,7 miljard gerealiseerd. Er werken ruim 37.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk. DEKRA heeft een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.