Arnhem,
20
februari
2017
|
13:36
Europe/Amsterdam

DEKRA VERLENGT SPONSORCONTRACT NICO HÜLKENBERG

Langdurige overeenkomst Formule 1 wordt voortgezet

Expertiseorganisatie DEKRA verlengt zijn langlopende sponsorcontract met Nico Hülkenberg. DEKRA blijft de officiële partner van de 29-jarige Hülkenberg, die dit seizoen start voor het Renault Formule 1 team. Ook dit jaar is de cap uitgerust met het groene DEKRA logo. De aftrap van het Formule 1-seizoen vindt plaats van 24 tot en met 26 maart met de Grand Prix in Melbourne, Australië, traditioneel de eerste race van het seizoen.

"Het is mooi dat ik ook op dit punt in mijn carrière nog steeds kan vertrouwen op DEKRA als mijn partner", vertelt Nico Hülkenberg. "Het merk DEKRA staat wereldwijd bekend om zijn toewijding aan veiligheid en neutraliteit. Ik ben erg blij dat ik het logo op mijn cap draag, want we hebben een erg goede werkrelatie opgebouwd door de jaren heen."

In 2016 werd de twaalfde verjaardag van het sponsorcontract gevierd. "2017 is het dertiende jaar van onze betrokkenheid bij Nico's carrière; die betrokkenheid gaat helemaal terug naar toen hij begon met karten. Dertien is in dit geval ongetwijfeld een geluksgetal", zegt Clemens Klinke, lid van de raad van bestuur van DEKRA SE en hoofd van de business unit Automotive. "Wij duimen voor Nico!"

De overstap van Hülkenberg naar team Renault betekent dat hij voor de eerste keer in zijn carrière Formule 1 fabrieksrijder is."Afgelopen winter heb ik harder getraind dan ooit", vertelt Hülkenberg. "De nieuwe auto's zijn een stuk sneller dan vorig jaar, de remafstanden korter en de druk nog hoger. Om die reden heb ik ook veel meer getraind, vooral voor mijn nekspieren."