Arnhem,
03
maart
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

DEKRA voert nu ook LTE-U co-existentie testen uit

Testen uitgevoerd door lab in Virginia, VS

AT4 wireless, onderdeel van DEKRA, is door de Wi-Fi Alliance geaccrediteerd om in het wireless testlaboratorium in Virginia (VS) testen uit te voeren volgens het "Coexistence Test Plan".

AT4 wireless, sinds 2015 onderdeel van DEKRA, heeft de afgelopen jaren met o.a. de Wi-Fi Alliance hard gewerkt aan het ontwikkelen van een programma dat test of Wi-Fi®- en LTE-U apparatuur in dezelfde ruimte gelijktijdig storingsvrij werkt. Het bedrijf heeft gespecialiseerde software en procedures ontwikkeld die LTE-U aanbieders de invloed van technologieën in de licentievrije band van 5GHz laat testen, zoals 802.11ac en Wi-Fi.

Fernando E. Hardasmal, CEO van AT4 wireless en VP Market & Sales van DEKRA's service unit Product Testing & Certification zegt: "Doordat we de complexiteit van co-existentie beter begrijpen en ook kunnen meten, kunnen LTE-U aanbieders aantonen dat de omgeving waarin de apparaten gebruikt worden storingsvrij is. Ook als steeds meer nieuwe technologieën gebruik maken van de licentievrije band. Zo werken we samen en ontwikkelen we best practices om innovatie in deze sector te blijven stimuleren." De testsoftware en omgevingen van AT4 wireless zijn zo ingericht dat tests voor meerdere technologieën zonder problemen in de gedeelde licentievrije band uitgevoerd kunnen worden.

DEKRA voert co-existentie testen uit volgens het "Coexistence Test Plan v1.1" van de Wi-Fi Alliance. Het bedrijf biedt zijn diensten aan als onafhankelijk testlaboratorium en werkt direct samen met aanbieders waardoor er geen vertraging is bij het vermarkten van producten.

De Amerikaanse FCC (Agentschap Communicatiewetgeving) heeft een framework ter beschikking gesteld om te controleren of de LTE-U certificering voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Met de co-existentie services van DEKRA en het framework van de FCC, volgens title 47 CFR Part 15 Subpart E, is DEKRA er volledig op toegelegd om producten klaar te stomen voor de wereldwijde markt.