Alkmaar,
24
oktober
2016
|
14:47
Europe/Amsterdam

Detacheerder DEKRA People neemt Pragma Groep over

DEKRA People, specialist op het gebied van detachering van schadespecialisten, heeft per 13 oktober de activiteiten van de Pragma Groep uit Tiel overgenomen. De Pragma Groep detacheert pensioenspecialisten bij onder meer pensioenuitvoerders en verzekeraars. De activiteiten van de Pragma Groep gaan op in de nieuwe business line Leven & Pensioen van DEKRA People, die het Alkmaarse bedrijf medio 2016 heeft opgezet.

DEKRA People is onderdeel van DEKRA Claims & Expertise, een onafhankelijk expertisebureau dat actief is op verschillende terreinen zoals schade-expertise, schade-afhandeling op het gebied van automotive, brand/varia, aansprakelijkheid en letsel. Sinds de oprichting in 2012 heeft DEKRA People een gestage groei doorgemaakt. De interim schadeconsultants zijn gedetacheerd bij verzekeringsmaatschappijen, tussenpersonen en volmachtbedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft inmiddels zo’n vijftig schadebehandelaars in dienst.

“DEKRA People heeft bij verzekeraars inmiddels een zeer goede naam opgebouwd in de schadebehandeling”, zegt manager Daniëlle Emsbroek. “We willen, voortbordurend op onze goede reputatie, nieuwe business lines opzetten voor de detachering van vakprofessionals. Voor de uitbreiding van onze activiteiten viel de keuze op het specialisme Leven & Pensioen. Enerzijds omdat het vergelijkbaar is met schadebehandeling en anderzijds omdat verzekeraars ook voor deze diensten een belangrijke doelgroep vormen. Net als DEKRA heeft ook de Pragma Groep een goede reputatie bij de verzekeraars opgebouwd; we hebben er dus alle vertrouwen in dat we haar activiteiten succesvol kunnen voortzetten en uitbreiden.”


---------------------------

Noot voor de pers: meer informatie over DEKRA People vindt u op www.dekra-people.nl.
U kunt ook contact opnemen met Daniëlle Emsbroek, telefoon: 072-5757704 of per e-mail: danielle.emsbroek@dekra.com.

Boilerplate

Over DEKRA

Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijde toonaangevende expertiseorganisatie. In 2015 heeft DEKRA een omzet van 2,7 miljard geboekt. Er werken ruim 37.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke service draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de services behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie alsook trainingen en uitzendwerk. Hiermee werkt zij aan haar ambitie: in 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

In Nederland heeft DEKRA een omzet van 105 miljoen euro en biedt hier werk aan ongeveer 900 medewerkers. Hier is DEKRA actief op het gebied van Product Testing & Certification, Business Assurance, Material Testing & Inspection en Claims & Expertise. Het hoofdkantoor - en één van de grootste testlaboratoria van Europa - staat in Arnhem.