Arnhem,
25
oktober
2016
|
14:16
Europe/Amsterdam

Inaugurele rede van DEKRA-medewerker Trienekens met onderwerp ‘Hoe ver-vliegt onze informatie?’

Jos Trienekens werd vorig jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Information Management in Educational Value Networks‘

In de afgelopen decennia is de complexiteit van samenwerkingsverbanden binnen en tussen organisaties sterk toegenomen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van informatie en informatievoorziening om de samenwerking effectief te laten verlopen. Dhr. prof. dr. ir. Jos Trienekens gaat in zijn inaugurele rede in op succesfactoren en risico’s van softwaresystemen. Daarnaast zal hij zich verdiepen in de kwaliteit van informatievoorziening binnen en tussen organisaties.

De inaugurele rede (oratie) van prof. dr. ir. Jos J.M. Trienekens als bijzonder hoogleraar ‘Information Management in Educational Value Networks‘ vindt plaats op vrijdag 28 oktober 2016 in de aula van het vergadercentrum Pretoria van de Open Universiteit in Heerlen. De aanvang is 16.00 uur, ontvangst vanaf 15.30 uur. De oratie wordt ook integraal uitgezonden en is te volgen via www.ou.nl/conferentie.

Over prof. dr. ir. Jos Trienekens
Dhr. prof. dr. ir. Jos Trienekens (64) studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft. In 1994 promoveerde hij aan de faculteit Industrial Engineering en Innovation Science van de TU Eindhoven. Sinds 2000 is hij bij DEKRA Certification B.V. werkzaam op het terrein van Persoonscertificatie. Sinds 1 oktober 2015 is hij als bijzonder hoogleraar ‘Information Management in Educational Value Networks‘ aangesteld bij de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. Zijn leerstoel wordt gefinancierd door DEKRA Certification B.V. in Arnhem.

Boilerplate

Over DEKRA
Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. In 2015 heeft DEKRA een omzet van 2,7 miljard gerealiseerd. Er werken ruim 37.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk. DEKRA heeft een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

Over de Open Universiteit
De Open Universiteit (OU) is een universiteit voor afstandsonderwijs. Studenten studeren online en combineren hun studie met andere activiteiten, zoals werk. Zij studeren omdat ze zich verder willen ontwikkelen in hun professie en loopbaan. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. De Open Universiteit biedt bachelor- en masteropleidingen in deeltijd in zeven vakgebieden. In de opleidingen en in projecten en programma's met partners worden de nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten toegepast. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderzoek is verweven met het onderwijs en waarborgt aansluiting op de nieuwste ontwikkelingen. De OU heeft ca. 17.000 studenten en 650 medewerkers. De OU heeft zestien vestigingen in Nederland en zes in Vlaanderen. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.