Arnhem,
03
april
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

Test- en certificeerorganisatie AT4 wireless is nu DEKRA

Focus op wereldwijde groei in IoT en IoV

AT4 wireless, onderdeel van DEKRA, is nu officieel DEKRA. In juni 2015 werd het bedrijf, gespecialiseerd in o.a. wireless en mobile testen, aangekocht door DEKRA. Beide test-, inspecteer-, en certificeer-organisaties zijn nu perfect voorbereid om hun volledige portfolio, hun wereldwijde netwerk van laboratoria en hun diensten onder één merk te presenteren: DEKRA.

Binnen DEKRA bestaan er vele mogelijkheden om voor verschillende industrieën bestaande relaties te versterken. Dit komt door de sterke internationale aanwezigheid van het bedrijf, dat de belangrijkste wireless technologieën afdekt en wereldwijd laboratoria heeft. "Omdat we als DEKRA diensten kunnen bundelen in de "Internet of Things" markt en de markt voor zelfrijdende auto's bestaat er nog veel ruimte voor mondiale groei. Als onderdeel van DEKRA investeren we in nieuwe faciliteiten, nieuwe testen en R&D activiteiten met een sterke focus op draadloze technologieën voor het "Internet of Things", vertelt Fernando Hardasmal, CEO van DEKRA Testing & Certification S.A.U. (voorheen AT4 wireless, S.A.U.).

DEKRA's wereldwijde Product Testing & Certification divisie ondersteunt klanten in diverse sectoren in de volledige waardeketen, van de markt voor ICT-bedrijven en mobiele providers tot grotere en meer diverse markten waarin connectiviteit een steeds grotere rol speelt, zoals de automotive markt, retail, de gezondheidszorg en de markt voor huishoudelijke producten. "Veiligheid en connectiviteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We ondersteunen klanten met geïntegreerde diensten voor innovatieve producten in elke stap van het ontwikkelproces tot het product in de markt geïntroduceerd wordt", vertelt Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA's wereldwijde Product Testing & Certification divisie.

Bij DEKRA staat veiligheid hoog in het vaandel, zowel in de huidige wereld als met het oog op de toekomst. Het bedrijf is o.a. bezig met het doorontwikkelen van zijn expertise in connectiviteit van voertuigen en geautomatiseerde systemen voor zelfrijdende auto's. DEKRA's achtergrond als wereldwijde marktleider voor voertuiginspecties en de onlangs geïntegreerde expertise in elektronica en telecommunicatie sluiten daarin naadloos bij elkaar aan. Daarbij vergroot DEKRA zijn focus op innovatieve en high-tech segmenten met verschillende diensten zoals wireless testen, EMC-testen (elektromagnetische compatibiliteit), RF-testen (Radio Frequency) en testen voor cybersecurity, functionele veiligheid, elektrische veiligheid, betrouwbaarheid, foutanalyses en toegang tot internationale markten.

Binnen de DEKRA Groep ontwikkelt het voormalige AT4 wireless in Malaga, Spanje zich tot het wereldwijde expertisecentrum voor wireless testing. Het huidige bestuur blijft ongewijzigd, alsmede de experts en contactpersonen van het bedrijf. Daarmee blijft de kennis, expertise en ervaring met producten, systemen en processen van klanten bij de juiste mensen.