Arnhem,
23
maart
2017
|
09:53
Europe/Amsterdam

Veilig, schoon en streepvrij op weg

Stap binnenkort over op ruitenwisservloeistof voor de lente en zomer

Insecten, boomhars, vogelpoep en bloempollen kunnen je voorruit in het voorjaar en de zomer sterk vervuilen. Vervang je ruitenwisservloeistof daarom tijdig voor een speciale zomervariant en voorkom een vieze voorruit.

Ruitenwisservloeistof met antivries is specifiek bedoeld om bevriezing te voorkomen. Een zomerreiniger is er juist op toegerust om de typische vuiligheid van het warme seizoen te verwijderen. Als je ook in de zomer wintervloeistof gebruikt, kan het zijn dat insecten en ander vuil minder snel van je voorruit verdwijnen en zelfs uitgesmeerd worden, waardoor het zicht naar buiten minder wordt.

In de schemering en bij een laagstaande zon kan een combinatie van vuil en tegenlicht op de voorruit het licht verstrooien en bestuurders verblinden. Het is bewezen dat er sneller ongelukken gebeuren als er met vuile ramen gereden wordt. Zorg dus altijd dat je extra ruitenwisservloeistof bij je hebt.

Keurmerk biedt zekerheid

Let goed op als je een nieuwe fles ruitenwisservloeistof uitzoekt. Middelen van slechte kwaliteit kunnen je lak en rubberen afdichtingen beschadigen of tot spanningsscheuren in de behuizing van de koplamp leiden. Kijk of het product voorzien is van een zegel of keurmerk. Dan verzeker je jezelf ervan dat de ruitenwisservloeistof getest is op verschillende aspecten, zoals de reinigende werking, materiaalbestendigheid en aanwezigheid van schadelijke stoffen.

Als bestuurder kun je uit een kant en klare mix of een concentraat kiezen; een kwestie van gemak en van prijs. De mix is relatief duur, want met 250 milliliter aan concentraat en een verhouding van 1:100 maak je al rond de 25 liter ruitenwisservloeistof.

Bestuurders kunnen niet altijd vertrouwen op de kracht van de ruitenwisservloeistof en wissers zelf. Soms moet de zeem eraan te pas komen om insectenresten van de voorruit te verwijderen. Check in dat geval altijd de staat van je ruitenwissers en maak ze goed schoon. Soms is het nodig om ze te vervangen. Let er daarnaast ook altijd op dat de binnenkant van de voorruit schoon is en zorg ervoor dat de sproeiers direct op de voorruit gericht staan.